Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

Το σύθαμπο θα 'ρχεται νωρίτερα

Την ώρα που η αμφιλύκη θα κάνει την εμφάνισή της, η Μέρα θα βάζει τα παιδιά της για ύπνο, ενώ η Νύχτα, αγουροξυπνημένη, θα ετοιμάζεται να πάει στη δουλειά· ένας μεσήλικας με τα καλάμια του θα καρτερεί το δόλωμα να πιάσει και δυο νέοι θα αλληλοχτυπιούνται με βέλη του έρωτα κάτω από μια βελανιδιά...



Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012 "Ας γνωριστούμε"
Η χθεσινή Κυριακή, ήταν η τελευταία που χρησιμοποιούσε τη Θερινή ώρα. Από την επόμενη, στις 28 του μηνός, θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μία ώρα πίσω. Ο λόγος που γίνεται αυτή η αλλαγή, δύο φορές τον χρόνο, είναι για το daylight saving time.
Επιπλέον, ένα μήνα ακριβώς πριν, στις 22 Σεπτεμβρίου, ήταν η φθινοπωρινή ισημερία (θα μου άρεσε πιο πολύ να λεγόταν ισημερονυκτία) που μας ειδοποίησε ότι η νύκτα θα άρχιζε σιγά σιγά να επιβαλλόταν της μέρας.

Άρα, καταλήγουμε στο ότι το σύθαμπο, το γνωστό μας σούρουπο, πες το και δείλι αν θες (που αναφέρθηκε στο χθεσινό άρθρο), θα 'ρχεται νωρίτερα απ' ότι είχαμε συνηθίσει το εξάμηνο που μας πέρασε.

Οι οικογένειες θα μαζεύονται νωρίτερα σπίτι για το βραδινό, οι παρέες θα αντικαταστήσουν τις τόσες πολλές βόλτες των ηλιόλουστων απογευμάτων με σπιτοκαταστάσεις, ο μεσήλικας θα μαζέψει τα καλάμια του γιατί νύχτωσε πια και τον καρτερά η κυρά του, οι δυο νέοι θα αφήσουν τη βελανιδιά για μια ζεστή κουβέρτα σ' ένα φτηνό διαμέρισμα κι ένας μοναχικός καουμπόι βγαλμένος από ταινία, θα κάτσει δίπλα σε μια γκαζόλαμπα να τα βρει με τον εαυτό του και να καταγράψει τις ιστορίες του.



Ευκαιρία να γνωριστούμε όλοι καλύτερα λοιπόν.







Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου